Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: ”România se numără printre primele 3 state din Europa, în ceea ce privește zăcămintele de gaz…!”

Într-o recentă emisiune TV , ministrul Economiei, Niculae Bădălău, făcea un clasament al statelor din Europa cu cele mai mari zăcăminte de gaz. El releva locul onorant și totodată încurajator pentru România, în acest clasament.

 Cel mai mare producător de gaze din Europa este Marea Britanie cu  vreo 52 de miliarde, un zăcământ în scădere, după care urmează Olanda cu un zăcământ cu și mai mare scădere, undeva la 29 de milioane. Cu off shore-ul cred că ajungem peste Marea Britanie, devenind principalul furnizor și producător al Uniunii Europene. 

Întrebat de ce populația plătește  un preț mare la gaz dacă suntem atât de bogați în rezerve , Ministrul Economiei a răspuns: Pentru că deocamdată noi importăm gaz din Ucraina,  de la Gazprom, undeva la 45% din consumul nostru din perioada de vârf. Din punct de vedere energetic stăm foarte bine și dacă în următorii ani știm să jucăm bine jocul ăsta, România devine o țară extrem de importantă. Să nu credeți că pe această piață nu există jocuri, Sunt Companii listate la Bursă. Asta mă obligă pe mine ca ministru să coordonez activitatea lor .

În acest context ministrul Bădălău a sugerat faptul că recentul zvon despre  plecarea Companiei ”Exxon” din România nu  este altceva decât un joc de bursă. Indiferent care va fi situația,  offshore-ul din Marea Neagră va porni, pentru că este necesar mai ales în contextul politic actual. Căci Europa nu poate neglija o resursă atât de mare.

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul
Fără categorie 69

Alte articole