LOCAL | Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2019, după soluţionarea contestaţiilor, publicate pe Edu.ro

Ministerul Educației a afișat rezultatele după corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională, în cazul contestațiilor. La Botoșani, doi elevi și-au mărit notele la 10, numărul  lor ajungând zece…

După afișarea rezultatelor finale la Evaluare urmează un alt pas important, și anume admitererea la liceu, în baza mediei de admitere.

Media de admitere la liceu în baza căreia se face înscrierea în clasa a IX-a a aboslvenților din învățământul gimnazial se calculează că medie ponderata între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a-a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face după următoarea formulă:

MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a .

 

The post LOCAL | Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2019, după soluţionarea contestaţiilor, publicate pe Edu.ro appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole