Focar de pestă porcină în comuna Lunguleţu!

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat existenţa virusului de pestă porcină africană într-o gospodărie din comuna Lunguleţu, judeţul Dâmboviţa. Urmare acestui fapt, Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmboviţa a stabilit astăzi un plan de măsuri privind controlul şi combaterea bolii şi stingerea focarului.

„Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități.

În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit două zone de restricție și anume: o zonă de protecție, pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km in jurul focarului.

Solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale”, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa.

Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, iar proprietarii ale căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul
Fără categorie 90

Alte articole