Investiții importante, autorizate pentru construire

Primăria Municipiului Iași a emis în luna ianuarie mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism necesare demarării unor obiective de investiții.

Autotrizații de construire au fost emise pentru proiecte precum „Reabilitarea și modernizarea Zonei de Agrement C. A. Rosetti” (proiect cu finanțare europeană al Primăriei), „Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze și siguranță alimentară” (depus de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ionescu de la Brad”, „Amenajări interioare și refacere fațadă cămine C9 și C10” (depus de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, „Construire acoperiș tip șarpantă la blocul de locuințe situat în municipiul Iași, Calea Galata nr. 20, bl. E2B, Sc. B” (intrare în legalitate).

În altă ordine de idei, certificate de urbanism au primit lucrările de amplasare a stațiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice în cadrul proiectului „e-Move – Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Iași” pe terenurile aferente parcării TVR (fosta clădire Romtelecom), parcării Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, parcării Mănăstirii Golia, parcării Financiar, parcării Mitocul Maicilor, parcării Spitalului Clinic de Recuperare, parcării Sediului Regii, Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon”, parcării Ciric, respectiv din bd. Poitiers nr. 10.

Alte certificate de urbanism au fost emise și pentru investiții precum: „Construire sală de sport” la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, „Modernizare și dotare Creșa nr.10”, „Reamenajarea temporară a spațiilor verzi din fața Palatului Culturii” sau „Construire hangar de mentenanță aeronave civile” (depus de SC Aerostar SA Bacău).

The post Investiții importante, autorizate pentru construire appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul

Alte articole