Cu ce dorea un cetățean turc să treacă în România…

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 840 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute…

 În data de 12 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au  selectat pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 847 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un  cetățean turc, în vârstă de 35 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru a le comercializa şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 169.400 lei. Ele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni  efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)

 

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul
Fără categorie 44

Alte articole