Ziua Grâului 2019. Limagrain, portofoliu pentru toate solurile

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Limagrain este o companie multinațională, franțuzească, numărul 1 la nivel de Europa și numprul 1 și la nivel de România în ceea ce privește cultura de cereale păioase, cu soiuri din toate grupele de maturitate și pentru toate solurile.

La Seuca, în loturile administrative au fost utilizate soiurile Apache, Airbus, Avenue și Anapurna.

“Apache este cel mai vechi soi din portofoliul Limagrain, a fost înregistrat în 1997, iar în România a fost înregistrat în anul 2005. Datorită stabilității și potențialului de producție, încă este cerut de fermieri și nu putem renunța la el”, a arătat Adelin Damian, Product Manager Limagrain, despre soiul semitimpuriu, cu talie medie.

Prezentarea a continuat cu Airbus, un soi mai nou în portofoliul Limagrain, dedicat pentru panificație, având un conținut în gluten undeva peste 30%, și proteină – peste 13, Avenue, care a fost înregistrat în România acum 4 ani și este în cultură de 3 ani, timp în care a ajuns pe locul 3 în top 10 soiuri vândute în România, și Anapurna, soi înregistrat odată cu Avenue, care este pe locul 6 în top 10 soiuri vândute.

“Dacă vreți ceva de mijloc, cu potențial de producție bun, alegeți Anapurna, dacă vreți producție și nu ne mai uităm la celelalte calități, alegeți Avenue, dacă vreți calități de panificație la superlativ, luați Airbus, dacă vreți stabilitate perfectă, indiferent de an, luați Apache”, a conchis Product Managerul Limagrain.

Ligia VORO

Alex TOTH

Post-ul Ziua Grâului 2019. Limagrain, portofoliu pentru toate solurile apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole