Viceprimarul PNL Gurlui Gabriel/ Belciugatele informator al fostei Securități

CNSAS și ÎCCJ au stabilit prin decizie definitivă și irevocabilă că Gurlui Gabriel a fost lucrător/colaborator al fostei Securități

Viceprimarul Gurlui Gabriel, renumit în presa zonală ca scandalagiu la Primăria din Belciugatele, a fost găsit în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, întrucât “ în mandatele 2012 – 2016 și 2016 – 2020 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Belciugatele, județul Călărași, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.”. Conform acestor dispoziții” Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:… funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie….la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Gabriel Gurlui a manifestat nepăsare în  respectarea legii, mai ales că în mai 2016 publicația Express atrăgea atenția că el se află în  incompatibilitate. Astfel Decebal Mihalache scria de acum 3 ani că “turnătorul Gurlui ar putea intra în atenția Agenției Naționale de Integritate, întrucât a deținut simultan calitatea de viceprimar și membru în consiliul de administrație al școlii. În cazuri similare, chiar în județul Călărași, ANI s-a pronunțat:,, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada(…), întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii

Gurlui Gabriel a fost propus de consiliul local în funcția de membru al consiliului de administrație al școlii nr. 1 Belciugatele. Gurlui, încercând să scape din mâna legii, a atacat raportul de evaluare nr.37231/G/II/24.10.2018 al ANI în instanță pe data de 12 nov. a.c., dar încă nu a primit termen. El vrea doar să-și prelungească șederea în funcție, întrucât legea prevede că persoana găsită incompatibilă este decăzută din dreptul de a ocupa o funcție sau demnitate publică timp de trei ani de la data eliberării din funcție sau de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Presa locală și multe persoane au reclamat că Gabriel Gurlui s-a făcut remarcat încă de la intrarea în politică prin numeroase scandaluri, fiind în permanență în conflict cu fostul primar din Belciugatele, Petre Dinei, pe care și l-a dorit dat jos cu orice preț. Multe exemple se pot da. Unul este atunci când a pus lacăt pe grilajul de la intrarea în primărie, pentru ca Dinei să nu mai poată intra. Un altul este recent cînd un cetățean a fost bătut în grup cu pumnii și picioarele în Primărie pentru că a avut curajul să denunțe că nu i s-a eliberat la timp certificatul de naștere al unui copil. Se pot aminti atunci când a făcut un scandal monstru afirmând că a fost împușcat cu gloanțe de cauciuc, uitând să spună că a fost prins la rupt de afișe electorale.

Meritosul Gurlui a fost dovedit turnător al Securității cu acte în regulă. În data de 15 aprilie 2016 judecătorii Curții de Apel București rețineau:” Admite acțiunea. Constată calitatea pârâtului Gurlui Gabriel de colaborator al Securităţii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare la ÎCCJ, recursul se depune la CAB. Pronunţată în şedinţă publică, azi 15.04.2016”.

Falsurile și uzurile de fals au continuat, cu sfidarea legii…

Pe data de 22.04.2016, după sentința Curții de Apel, Gabriel Gurlui semnează declarația pe propria răspundere, obligatorie pentru participarea în alegeri, în care spune că nu a fost lucrător sau colaborator al Securității, motiv pentru care s-a ales cu o plângere penală pentru fals în declarații. De soarta acesteia nu mai știm nimic, dar niciodată nu e prea târziu. Cât despre partea politică, PNL, partid istoric, persecutat de Securitatea comunistă, nu acceptă turnători. Conform art.22 alin. 2 din Statutul PNL:” Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri: (h) stabilirea, printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a calităţii de lucrător,  colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare”. Turnătoria Gurluiului a avut, în recurs, termen la Înalta Curte de Casație și Justiție 17.04.2019, ora 9:00. La 15.07.2019 ÎCCJ a respins ca nefondat recursul lui Gurlui, reconfirmînd calitatea acestuia de turnător/ colaborator al fostei Securități.

Post-ul Viceprimarul PNL Gurlui Gabriel/ Belciugatele informator al fostei Securități apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole