Un cetățean turc n-a putut înșela vigilența polițiștilor de frontieră

În data de 27.07.2019, în jurul orei 15:00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F.Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz condus de un cetățean bulgar, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport special, ce avea însemnele autorităților din Turcia.

În urma verificării documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că paşaportul special, prezentat de pasagerul turc nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia authentic.

La cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul este cetățean turc G.S., în vârstă de 40 de ani şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea viză de călătorie. Acesta a declarat că intenţiona prin acest mod să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul
Fără categorie 100

Alte articole