Amenzi de circa 150.000 de lei aplicate de inspectorii municipalităţii în luna iulie

În perioada 1 – 26 iulie, inspectorii din cadrul serviciului Corp Control Primar au făcut o serie de controale pe raza municipiului Iaşi, acţiuni în urma cărora au fost întocmite 71 de procese verbale de contravenţie, soldate cu amenzi în sumă de 148.300 de lei.

Astfel, 31 de amenzi în valoare totală de 121.600 de lei au fost aplicate agenţilor economici care nu aveau autorizaţii de funcţionare sau viza autorizaţiei, respectiv au desfăşurat acţiuni comerciale în afara obiectului de activitate.

De asemenea, expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare a fost sancţionată prin aplicarea a 27 de amenzi în sumă de 13.500 de lei, alte 3 amenzi în valoare de 2.700 de lei fiind acordate pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public. Nerespectarea somaţiilor de ridicare a unor autoturisme avariate abandonate sau autovehicule de tonaj mare de pe domeniul public a atras aplicarea a 4 amenzi în sumă de 3.000 de lei, în timp ce 3 amenzi în sumă de 1.500 de lei au vizat nerespectarea obligaţiei de salubrizare a proprietăţilor (şos. Păcurari nr. 14A, str. Bularga nr. 2, str. I. Bacalu nr. 26).

De asemenea, un cetăţean din Iaşi a primit o amendă de 1.500 de lei pentru utilizarea neautorizată de însemne taxi.

Două amenzi, de 2.500 de lei, respectiv 2.000 de lei, au fost aplicate pentru refacerea necorespunzătoare a domeniului public ca urmare a unei intervenţii la reţeaua de gaz (bd. Socola) şi a unei intervenţii la reţeaua de apă (str. Prof. Inculeţ).

În acelaşi interval de control, inspectorii municipalităţii au emis 24 de somaţii pentru prezentarea actelor de funcţionare a agenţilor economici, alte 4 somaţii vizând salubrizarea unor terenuri (șos. Nicolina nr. 118, al. Nicolina nr. 112A, str. Palat nr. 1, str. Ipsilanti nr. 6). Lipsa de interes pentru salubrizarea spaţiului verde administrat de asociaţa de proprietari din str. Frumoasa nr. 16 a atras o somaţie din partea reprezentanţilor primăriei, o altă somaţie fiind emisă cu privire la obligaţiile ce trebuie respectate de proprietarii clădirilor din str. Vitejilor nr. 10. Tot în contextul asigurării unui mediu citadin civilizat, au fost emise 8 somaţii pentru ridicarea unor autovehicule de mare tonaj sau autoturisme avariate staţionate pe domeniul public.

Inspectorii au avut în vedere şi modul în care s-a procedat la refacerea domeniului public ca urmare a intervenţiilor furnizorilor de utilităţi.

Astfel, au fost emise 2 somaţii pentru refacerea domeniului public ca urmare a unor intervenţii la reţeaua publică de apă (str. Aluniş nr. 26B, bd. Primăverii nr. 11), o somaţie pentru reţeaua publică de electricitate (str. Moara de Foc), 6 somaţii pentru reţeaua publică de gaz (str. Decebal nr. 7 şi nr. 32, bd. Socola nr. 36, str. Prof. I. Paul, str. Bularga nr. 12, str. Perju intersecţie tr. Luminii, str. Aluniş nr. 7), 3 somaţii pentru reţeaua publică de termoficare (bd. Socola nr. 5, str. Minervei, str. Canta intersecţie str. Brateş) şi o somaţie pentru reţeaua publică de electricitate (al. T. Neculai nr. 131).

The post Amenzi de circa 150.000 de lei aplicate de inspectorii municipalităţii în luna iulie appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 78

Alte articole