Tupeu de borfaș. Politicienii puterii au modificat Codurile Penale ca să-și rezolve problemele cu legea

Parlamentarii puterii au făcut ceea ce fostul ministru al Justiției (Tudorel Toader) a refuzat să facă: au modificat Codurile Penale. Mizeria s-a întâmplat miercuri, 24 aprilie, în Camera Deputaților. Aleșii de la PSD și ALDE, cot la cot cu minoritățile, au votat porcăria care creează avantaje lui Liviu Dragnea și altor politicieni cu probleme la Tribunal.

De fapt, politrucii din  Parlament au modificat Codurile Penale după chipul și asemănarea lor. Cu o singură ridicare de mână social democrații și pseudoliberalii lui Tăriceanu au decis să scadă pedepsele pentru abuzul în serviciu și să dezincrimineze neglijența în serviciu. De asemenea, deputații puterii au redus la un an termenul de formulare a unui denunț și au scăzut termenele de prescripție a faptelor ceea ce l-ar putea ajuta pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajărilor fictive.

Tot deputații au hotărât să pună piedici jurnaliștilor, astfel încât aceștia să nu mai poată prezenta în presă faptele de corupție săvârșite de politicieni. Concret, este interzis ca în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei să fie furnizate informații despre faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Astfel, presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

Tupeul politicienilor care au votat aceste modificări este cu atât mai mare cu cât în aceste zile, în România se află o delegație a Comisiei de la Viena. Raportorii au venit la București tocmai pentru a analiza legile justiţiei, modificarea acestora prin ordonanţe de urgenţă şi modificarea codurilor penale.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole