Teodorovici: ” Miniştrii vor fi amendaţi dacă nu se încadrează în plafoane ”

Deşi a negat cu vehemenţă posibilitatea reducerii salariilor bugetarilor, ministrul Finanţelor a dat de înţeles că se pot opera diminuări ale diferitelor indemnizaţii suplimentare pe care le primesc aceştia, iar în cazul în care ministerele nu se pot încadra în bugetul alocat pentru întregul an, miniştrii vor fi amendaţi cu 100.000 de lei.  

Fiecare ministru în parte are obligaţia legală să-şi gestioneze bugetul pe care l-a primit la momentul la care Parlamentul l-a adoptat. Nu s-a întâmplat absolut nimic de la acel moment până azi. Nu a tăiat nimeni niciun fel de bani”, sugerând că pot fi tăiate „sporurile de antenă sau sporurile de praf ” pe care unii angajaţi din ministere le încasează.   

Practica anilor trecuţi arată că se făceau angajări, chiar şi peste banii alocaţi. (…) De asta noi am pus în Ordonanţa 114 de anul trecut o obligaţie pentru fiecare ministru în parte să se încadreze în bugetele alocate şi în cazul în care nu o face chiar să aibă şi o amendă până la 100.000 de lei „, a explicat Teodorovici, adăugând că şi cheltuielile cu deplasările externe vor fi reduse, dar şi numărul de angajaţi.

Poţi să ai oameni mai bine plătiţi în aceeaşi bani… Nu aşa face o firmă?”, a spus şeful MFP.  

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole