Stadiul lucrărilor de modernizare și extindere de la Școala nr. 13 Matei Basarab Târgovişte

Proiectul de modernizare, reabilitare, extindere și dotare pe care Primăria Târgoviște îl implementează, cu fonduri europene nerambursabile, la Școala nr. 13 Matei Basarab se derulează fără sincope, iar investiţia ar putea fi finalizată înainte de începerea anului școlar 2021-2022, a precizat edilul Daniel Cristian Stan, astăzi – 24 martie 2021, la finalul vizitei pe care a efectuat-o pe șantier împreună cu viceprimarul Monica Ilie și city managerul Gabriel Boriga.

„Facem eforturi pentru ca, până la începutul anului școlar următor, copiii să se poată întoarce într-o unitate de învățământ cu totul și cu totul nouă. Intervențiile pe care le executăm vizează, pe de o parte, reabilitarea integrală, de substanță, a corpului existent, cu schimbarea instalației termice, electrice, sanitare, consolidări, și, pe de altă parte, construirea unei săli de sport, cu vestiare, și a unui nou corp de clădire, cu incintă pentru after school și sală multifuncțională. Această unitate de învățământ va beneficia și de un sistem de panouri fotovoltaice. Se va produce energie electrică și energie termică necesară pentru funcționarea acestei școli”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Proiectul de la Școala Matei Basarab Târgovişte are o valoare care depășește 18 milioane de lei și, conform contractului, are termen de finalizare în luna noiembrie 2021.

„În contextul unui buget foarte strâns anul acesta, proiectele cu finanțare nerambursabilă sunt cele care mențin un ritm investițional deosebit în municipiul Târgoviște. Sunt foarte multe proiecte în derulare, iar în perioada următoare vor ajunge la faza de execuție și altele. În următorii ani, infrastructura educațională în municipiul Târgoviște va cunoaște o îmbunătățire substanțială. Pe Axa 10, municipiul Târgoviște a accesat proiecte în valoare de peste 70 de lei, pe trei unități de învățământ”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul
Fără categorie 98

Alte articole