S-a dat startul. Guvernanții au renunțat la modificările ce vizau programul Prima Casă 

Prima Casă nu se transformă. Guvernanții s-au răzgândit și au anunțat că programul se va desfășura în aceleași condiții ca anul trecut. Asta deși în urmă cu câteva săptămâni, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spunea că programul se va concentra asupra persoanelor cu venituri mici.

Programul Prima Casă, ediția 2019, a fost lansat în mod oficial. Anunțul a fost făcut vineri, 1 martie, de reprezentanții Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) după ce s-a obținut un acord din partea Ministerului Finanţelor Publice. Condițiile de garantare/acordare sunt identice cu cele de anul trecut, iar plafonul maxim impus de stat este de 2 miliarde de lei. După ce a bulversat băncile cu declarațiile sale despre modificările ce vor fi aduse programului, ministrul Teodorovici s-a răzgândit!

Anul acesta, Programul Prima Casă 2 se va desfășura prin intermediul a 15 bănci finanţatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

Anul trecut, valoarea totală a garanțiilor oferite de guvern băncilor care au acceptat credite Prima Casă a trecut de 1,7 miliarde de lei. Potrivit datelor oficiale, de la lansarea programului (în anul 2009) până la sfârșitul lunii octombrie 2018, au fost acordate 264.578 garanţii şi promisiuni de garantare în valoare totală de 23,40 miliarde lei.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul
Fără categorie 71

Alte articole