RETETA | Supă de sparanghel

Ingrediente:

2 Linguri ulei de măsline,
1 ceapă albă tocată mărunt
400 grame de sparanghel, tocat
500 ml supă (zeamă) de pui sau de legume
4 linguri de smântână
sare şi piper

Mod de preparare:

Încinge într-o cratiţă uleiul de măsline, la foc mediu. Căleşte ceapa aproximativ 4 minute sau până când se înmoaie.

Pune şi sparanghelul peste ceapă şi mai lasă la călit încă 2 minute

Toarnă toată supa de pui deodată peste ele, asezonează cu sare şi piper şi redu flacăra aragazului lasând sparanghelul să se fiarbă complet, aproximativ 5-7 minute.

Ia supa de pe foc şi pune-o într-un blender, peste care adaugi smântâna. Trebuie sa obţii o consistenţă cremoasă. Dacă este prea groasă, completează cu supă, iar dacă este prea subţire, adaugă un cartof fiert.Serveşte supa caldă, cu puţin ulei de măsline şi smântână deasupra

Sursa: clickpoftabuna.ro

The post RETETA | Supă de sparanghel appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul
Fără categorie 14

Alte articole