Punct de trecere a frontierei blocat de Navrom Bac

La jumătate de an de când trebuiau finalizate, lucrările la un nou punct de trecere a frontierei între Ucraina și România tot nu sunt terminate. Conform Ministerului Finanțelor Publice, vina o poartă Navrom Bac, firma ce se ocupă de amenajarea zonei.

În aprilie 2018 se aproba, prin Hotărâre de Guvern, deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei, în regim de bac și pietonal, între Isaccea (România) și Orlovka (Raionul Reni – Ucraina). Proiectul, care ar duce la o puternică dezvoltare economică a zonei, trebuia să fie funcțional din luna octombrie a anului trecut, dar nu este operațional nici măcar în prezent.

”Având în vedere că administrarea punctelor de frontieră de pe teritoriul României intră în atribuția direcțiilor vamale din cadrul ANAF, vă solicit să îmi transmiteți care este stadiul lucrărilor efectuate pe teritoriul României la punctul de trecere a frontierei Isaccea – Orlovka și să îmi comunicați data la care acesta devine operațional”, se arată într-o interpelare depusă pe adresa Ministerului Finanțelor de către senatorul liberal George Stângă.

În replică, i s-a răspuns că lucrările nu sunt încă finalizate și că de ele se ocupă celebra firmă gălățeană, operator de bac-uri.

”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat precum și Biroul Vamal de Frontieră Isaccea este realizată de Navrom Bac SRL. În prezent, lucrările de amenajare a punctului de trecere a frontierei sunt în curs de finalizare”, susține Attila, Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Cât privește data asumată pentru recepția lucrărilor și inaugurarea vămilor, ea rămâne în continuare un mister.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole