Jegălia: Guvernul PSD alocă alți bani pentru proiectele primarului Vasile Aurel ( PNL ) Iată care sunt acestea…VIDEO

Pe primarul Vasile Aurel îl găsim ca de obicei preocupat ca lucrurile bune să se desfășoare normal în comuna Jegălia: Bucuria este mare. A plouat și acest lucru face bine pentru agricultură.La Jegălia tocmai s-au plantat 5 hectare de salcam în 2 locații împreună cu cei de la Noi plantăm fapte bune în Romania. În total s-au plantat 49 hectare de pomi…Ploaia nu a fost în zadar ci a ajutat cele 25 000 fire de puiet pentru a prinde rădăcini. Dumnezeu ține cu toată lumea, pentru că toți avem nevoie de ploaie…spune Vasile Aurel. La noi un ochi rade, altul plange. O firmă a castigat licitație pentru a asfalta 7 km de șosea.  Firma a venit să efectueze lucrarea de anul trecut, însă șoseaua aparținea Armatei. S-a caștigat greu acest proiect și ne dorim să îl facă. Au o parte din utilaje aici…Sunt bucuros că ni s-a aprobat de către Ministerul Apelor și pădurilor înființarea unei Stații de compost și nutrienți. S-a intrat în linia dreaptă și vom semna contractul de finanțare astfel ca pană în toamnă să dăm drumul acesteia. Vizavi de Primărie avem un sediu al fostului Camin Cultural. Vrem să deschidem o Secție de confecții pentru a crea 50-60 locuri de muncă. În parcul localității avem un proiect de Centru Multifuncțional Complex Pescăresc pentru Educație și Recreere vine în continuarea parcului suspendat existent pentru dezvoltarea turismului în zonă. Mentalitatea a fost de a realiza 16 camere de dormit, o sală de mese, bucătărie, un foișor pentru grătar, un ponton pentru bărci. Avem contracte cu Asociația pescarilor, cu o alta din zona Brașov și cu pescarii din zonă care pot prelua turiștii și oferi condiții frumoase. Satul pescăresc vine prin dezvoltarea turismului. Am încărcat in SEAP și vom finanța acest proiect prin fonduri guvernamentale.

Vasile Aurel: Ne preocupă starea de sănătate a cetășenilor Avem un dispensar cu Centru de permanență la Iezeru și un altul cu medic de familie la Galdău. Am finalizat lucrările la Centrul de sănătate. Acesta are 7 cabinete medicale de specialitate, inclusiv un laborator pentru analiza sangelui. Acum ne ocupăm cu dotarea cu echipamente. Avem fizioterapie, ORL. O așteptăm pe dna Paris, pe dna dr. Enache. Acestea au pacienți foarte mulți din zonă. Oamenii nu vor mai merge la Calarasi pentru o rețetă, un consult sau tratament. Toate contractele cu CAS se fac la 31 iunie, de aici întarzierea. Recepția din punct de vedere medical este în regulă, avem avizele de la DSP. Contractăm servicii medicale de specialitate cu Spitalul Județean pentru specialitățile cardiologie, neurologie, ginecologie, interne. Vom aduce medici specialiști aici o dată pe săptămană. Centrul va deservi 20000 cetațeni din zonă și vom degreva de aglomerație Spitalul Calarasi sau Fetești. Vom îmbina utilul cu plăcutul și vom avea și o gradiniță nouă la Galdău. Din partea noastră sau a guvernului nu sunt probleme, vom deconta toate cheltuielile necesare proiectelor noastre. Pentru Paște vrem să asfaltăm cimitirele, să igienizăm localitatea. Continuăm plantarea de pini. Vom planta vreo 5000 trandafiri la Iezeru, vreo 40 spații florale pe drumul național. Vrem să tratăm cu respect, așa cum trebuie pe cetățean și să îi oferim toate condițiile necesare aici pentru bunăstarea lui.

Post-ul Jegălia: Guvernul PSD alocă alți bani pentru proiectele primarului Vasile Aurel ( PNL ) Iată care sunt acestea…VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 81

Alte articole