PNL spune NU noilor taxe PSD pentru parcarea în oraș!

„Asaltul PSD asupra banilor craiovenilor continuă. Ultima invenție a Primăriei Craiova o reprezintă instituirea unei taxe pentru parcarea de reședință. Sub pretextul rezolvării situației parcărilor din Craiova, edilii PSD au decis ca locuitorii Craiovei să plătească pentru parcarea mașinilor între blocuri. La aceasta se adaugă extinderea parcărilor cu plată prin SMS pe mai multe bulevarde și străzi din Craiova.
Prin modificarea regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova se instituie 3 zone de parcare. Nimeni nu știe cât va costa parcarea în fiecare dintre aceste zone, iar Primăria Craiova nu a făcut o inventariere a locurilor de parcare, nimeni nu știe nimic. Pentru dl. Primar Genoiu-PSD contează un singur lucru – să scoată cât mai mulți bani din buzunarele craiovenilor.
Modul în care se vor împărți aceste locuri de parcare a fost astfel gândit încât să dea naștere unor abuzuri. Repartizarea locurilor se va face fie pe principiul ”primul venit, primul servit”, fie prin licitație. Rezultatul va fi că pensionarii care au venituri modeste vor fi puși să liciteze alături de vecini cu venituri mai consistente. Acest lucru va duce la un adevărat război între locatarii din oraș. Totul pentru a crește niște încasări la buget.
În mod normal o astfel de decizie ar fi trebuit luată după o consultare publică. Numai că edilii PSD au renunțat de mult să mai întrebe ceva locuitorii Craiovei și conduc după bunul lor plac, sau după cum primesc ordine de la cei interesați să mai strângă niște bani de la craioveni pe care apoi să îi bage în buzunare.
În ultimii ani, administrația PSD Vasilescu-Genoiu nu a creat niciun singur loc de parcare. Și nici nu intenționează să facă asta. Deși se strâng o mulțime de bani din taxa de parcare OBLIGATOTIE de 41 ron/mașină pe care toți craiovenii o plătesc anual, și din banii încasați din plata cu SMS a părcărilor din centru, investițiile în locuri de parcare sunt nule. Banii se duc în cu totul altă parte, mai exact în buzunarele firmelor de partid ale PSD.
Rezolvarea problemei parcărilor din oraș se poate face numai prin construirea unor parcări supraetajate. În momentul de față în Craiova sunt peste 120.000 de mașini, iar locurile de parcare care pot fi amenajate pe stradă, sau între blocuri nu depășesc 30.000. Prin urmare, ce face PSD-ul este să arunce în haos orașul. Așa s-a întâmplat pe străzile unde au introdus sensuri unice, care au devenit locuri de parcare, iar traficul a fost îngreunat în loc să fie descongestionat.
De aceea, consilierii PNL vor vota împotriva acestei modificări a regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova.
Mai mult, le cerem craiovenilor să fie prezenți mâine dimineață de la ora 10 la ședința Consiliului Local pentru a opri acest abuz al PSD. Este momentul să spunem stop bătăii de joc a PSD la adresa noastră.
VINO ALĂTURI DE CONSILIERII PNL LA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE CONSILIU DE ASTĂZI DE LA ORA 10 LA SEDIUL PRIMĂRIEI, STR. AI CUZA! SPUNE ȘI TU NU!“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 123

Alte articole