Parcare subterană în Piaţa Naţiunii

Primăria Municipiului Iaşi continuă demersurile pentru descongestionarea circulaţiei rutiere în zona centrală a oraşului. În acest sens, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 26 iulie va figura şi un proiect de hotărâre care vizează amenajarea unei parcări subterane în Piaţa Naţiunii din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”.

Conform proiectului, se va proceda la trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Iaşi a platformei betonate denumită generic Esplanada Piaţa Naţiunii, în vederea casării, şi aprobarea concesiunii prin licitaţie a terenului proprietate publică a Municipiului Iaşi, în suprafaţă de 5.279 de metri pătrați, aferent Pieţei Naţiunii în vederea amenajării unei parcări subterane etajate.

Suprafaţa respectivă este evaluată la 4.769.250 de euro, iar durata concesionării va fi de 25 de ani, putând fi prelungită până la maxim 49 de ani. Valoarea minimă a redevenţei pe care trebuie să o ofere participanţii la licitaţie este de 182.655 euro pe an.

De asemenea, concesionarul care va amenaja parcarea subterană are obligaţia ca la refacerea esplanadei să păstreze suprafaţa de 974 de metri pătrați de spaţiu verde şi să reamplaseze monumentele deja existente.

Proiectul presupune, printre altele, realizarea a cel puţin două niveluri cu o capacitate de 200 – 350 de locuri de parcare, dotate cu două căi de acces principale şi una de urgenţă.

The post Parcare subterană în Piaţa Naţiunii appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul

Alte articole