Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică

Valoarea lucrărilor de reabilitare a podului rutier peste râul Strei, din orașul Călan, a fost estimată la aproape 5,5 milioane de lei. Execuța lucrărilor a fost scoasă la licitație publică, din nou, după ce în ultimele luni procedura a fost suspendată. Proiectul va fi realizat de primărie, cu fonduri accesate prin Programul Națioal de Dezvolatre Locală II.

„Lucrările prevăzute a se executa cuprind următoarele: organizarea de şantier; închiderea circulației pe jumătatea din aval; demolare consolă aval; realizare drumuri de acces în albie; realizare piloți și radiere; realizare extindere și cămășuire infrastructuri; montare confecții metalice suprastructură bandă aval; realizare suprabetonare pe partea aval; realizare zona de racordare (zid de gardă, plăci de racordare); strat de asfalt pe cale; închidere circulație pe jumătatea amonte; demolare rest de suprastructură veche; amenajare rigle și banchetă de rezemare pentru suprastructura nouă. montare confecții metalice suprastructură amonte; realizare suprabetonare pe partea amonte; realizare zonă de racordare (zid de garda, placi de racordare); așternere hidroizolație, trotuare, așternere strat de asfalt pe cale, strat de uzură pe toată calea”, se arată în documentele publicate de Primăria Călan.

O expertiză tehnică realizată în 2017 asupra situaţiei podului peste Strei, de la intrarea în Călan, arăta că acesta se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar până când reparaţiile capitale vor începe trebuiau luate măsuri urgente. Podul a fost construit la începutul anilor ’60, din beton armat, iar de-a lungul existenţei sale au fost efectuate doar lucrări de întreţinere a suprastructurii sale.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole