LOCAL | O botoșăneancă a ajuns vedetă la BBC Sport Scotland – VIDEO

O botoșăneancă a ajuns vedetă la BBC Sport Scotland, după ce reporterii acestei televiziuni au remarcat-o printre miile de suporteri veniți la Nisa, pentru a susține echipa feminină de fotbal a Scoției, în înfruntarea cu sportivele din Anglia. Oamenii de televiziune au fost atrași de costumația botoșănencei, dar și de bucuria care radia de pe chipul ei. Elena Codău și iubitul ei, David, însoțesc peste tot echipa de fotbal a Scoției și mereu au parte de momente speciale. În interviu povestește despre pasiunea ei pentru fotbal, dar și despre iubire.

Botoșăneanca a plecat de ceva vreme în Malta, unde și-a crescut cei trei copii și și-a deschis propriul radio, un loc unde încearcă să aline dorul de casă al românilor cu melodiile pe care le difuzează. De trei ani l-a întâlnit pe David, un scoțian sufletist și optimist, care i-a arătat o altă viziune asupra vieții. A început să studieze istoria, obiceiurile scoțienilor, a învățat să-i înțeleagă. S-a apropiat atât de mult de cultura lor încât consideră Scoția ca fiind Acasă. Desigur, după România, unde revine cât de des poate, pentru că simte că rădăcinile îi amintesc mereu de unde s-a ridicat. Povestește mereu scoțienilor, cu care intră în dialog, despre România, le creionează în imaginație frumusețea mănăstirilor moldave, le împărtășește bucuria de a se fi născut în locurile unui geniu literar ca Mihai Eminescu.

Și jurnaliștilor de la BBC Sport le-a spus din start ca este româncă și se mândrește, cu toate că va fi scoțianca lui David din luna noiembrie, când se va căsători religios. Au ales deja ținutele pentru nuntă. ,, Mă voi căsători în costum tradițional românesc, iar David în kilt ( articol de îmbrăcăminte specific scoțian)”, a spus Elena cu mândrie, Nașii fericiților miri vor fi, cum altfel, tot români din Botoșani, stabiliți în Cipru. Interviul îl puteți urmări mai jos.

Video AICI!

 

The post LOCAL | O botoșăneancă a ajuns vedetă la BBC Sport Scotland – VIDEO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole