Lipsa autorizațiilor de funcționare, amendată de inspectorii municipalității

În perioada 27 mai – 7 iunie, inspectorii municipalității ieșene au făcut noi controale în rândul agenților economici. Astfel, au fost întocmite 44 de procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 46.300 lei. Dintre acestea, 23 amenzi în valoare totală de 30.800 de lei au fost emise pentru lipsa autorizațiilor de funcționare sau pentru nerespectarea obiectului de activitate. Alte 15 sancțiuni în sumă de 10.000 de lei au fost date unor agenți economici care și-au expus mărfurile în afara spațiilor de vânzare. De asemenea, pentru lipsa contractelor de folosință a domeniului public doi agenți economici au fost amendați cu 3.500 de lei.

Câte două amenzi amenzi au fost date pentru nerespectarea obligațiilor proprietarilor de terenuri privind salubrizarea acestora (str. Marta nr. 35 și str. Păcurari nr. 166-168) și pentru nerespectarea unor somații de ridicare a unor autoturisme avariate abandonate pe domeniul public.

Tot în perioada 27 mai – 7 iunie inspectorii municipalității ieșene au emis și 28 de somații, 17 dintre acestea vizând obligația din partea agenților economici să prezinte actele de funcționare, alte somații făcând referire la obligația salubrizării unor terenuri (străzile M. Varlaam nr. 6, Arh. G. M. Cantacuzino nr. 12, I. Bacalu nr. 26, respectiv șos. Nicolina nr. 60 și nr. 100).

 

The post Lipsa autorizațiilor de funcționare, amendată de inspectorii municipalității appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 62

Alte articole