Kelemen Hunor (UDMR): ”Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, i-a cerut premierului Dăncilă să o demită pe Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne, dar și pe prefectul județului Harghita, în urma incidentelor de la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

„Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita, deoarece autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea la Valea Uzului. Din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Totodată, demnitarul maghiar a reluat apelul către autorități, cerându-le să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere „pe cei care s-au comportat într-un mod barbar și au pătruns cu forța în cimitirul eroilor”.

„Facem apel autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere pe cei care s-au comportat într-un mod barbar și au pătruns cu forța în cimitirul eroilor, au distrus poarta, au rupt crucile, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”, a conchis Kelemen Hunor.

Declarația liderului UDMR vine în contextul în care mai multe asociații românești s-au deplasat la Valea Uzuluipentru a le aduce un omagiu soldaților români trecuți la cele sfinte. Totuși, la fața locului, mai mulți membri ai comunității maghiare au format un lanț uman pentru a le bloca accesul în cimitir. În acest context, maghiarii reclamă că românii s-ar fi folosit de forța fizică pentru a pătrunde în incintă.

Sursa: b1.ro

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole