Ionel Muscalu explică de ce ALDE a obținut cel mai bun rezultat din țară, fără ca în țară  să atingă pragul electoral!

În mod paradoxal, în timp ce la nivelul țării ALDE nu a reușit să atingă pragul electoral, la Giurgiu, atât în județ cât și în Municipiu ALDE Giurgiu a obținut cel mai bun rezultat din țară, peste 13%. Ionel Muscalu, unul dintre candidații la europarlamentare ale ALDE, are câteva explicații pentru această discrepanță între rezultatul general al partidului și Organizația din care face parte.

În ciuda faptului că rezultatul  obținut de noi la Giurgiu ne plasează pe primul loc în țară, în contextul rezultatului general  de 13,07% la județ și de 10,67%  la Municipiu, obținut de ALDE, rezultatul nostru nu mai are parcă rost.

Mulțumesc celor ce au fost alături de noi din echipa ALDE. Ca și la celelalte alegeri ne-am atins targetul și ne-am păstrat poziția de lider între celelalte organizații ALDE din țară. Este clar că am pierdut pe valul de simpatie a populației față de contracandidați. Deși cineva considera toxică această alăturare a noastră la PSD, rezultatele demonstrează la Giurgiu altceva, procentele noastre împreună cu cele ale PSD, de peste 40%,  ne-au adus peste jumătate din voturile electoratului. Deci problemele sunt numai la nivel național, dar nu și la Giurgiu.

Surprinzător este rezultatul PNL-ului. În campanie auzeam multă lume întrebându-ne dacă suntem de la PNL.  Spuneam „- Nu…!”  și ei ne ziceau : ”- Bine, atunci stăm de vorbă cu voi…”  Și după aceea să vedem, că liberalii ies cu acest rezultat…Nu am înțeles nimic ce a fost cu PNL-ul ăsta…

Le mulțumesc tuturor celor care au votat. Am simțit că oamenii au fost alături de mine. Avem și localități în care ALDE a ieșit la vot pe primul loc: Malu, Găujani, Vânătorii Mici…

În continuare, vorbind despre ce se va întâmpla  de acum încolo cu ALDE, Ionel Muscalu ne-a declarat:  Este obligatoriu să facem o analiză cu privire la ce s-a întâmplat duminică, 26 mai. Eu cred însă că trebuie să mergem înainte…

Întrebat dacă partidul și-a luat adio de la dorința lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la  președenție, Ionel Muscalu a spus: Depinde… Sondajele recente arătau că domnul Tăriceanu era aproape umăr la umăr cu președintele Iohannis. Atunci să înțelegem că toate sondajele sunt false în țara asta?

Eu am văzut că la alegeri contează foarte mult emoțiile, iar contracandidații noștri au transformat  acel  ”m..e” PSD într-o emoție. La fel de adevărat că  s-au decontat totodată evenimentele din 10 august 2018. Eu le-am spus asta multora că asta vor primi la alegeri…- a mai spus Ionel Muscalu.

(Florian Tincu)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole