Începe etapa a-III-a de dezinsecție aeriană. Vezi de când…

Pentru combaterea insectelor dăunătoare (țânțari,căpușe,etc.) și a preântâmpina efectele defavorabile unui mediu ambiant plăcut, sănătos, Giurgiu Servicii Publice S.A va organiza la finalul activităților de dezinsecție terestră, etapa a-II-a și acțiuni de pulverizare aeriană (etapa a-III-a) .

Astfel Giurgiu Servicii Publice S.A. face cunoscut că în perioada16-26.08.2019, în intervalul orar 0600-1030 și 1900-2100, pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a mun.Giurgiu (intravilan și extravilan), se vor executa acțiuni de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunatoare (țânțari, muste, căpușe, etc.).

Aceste operațiuni de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice ne permit acest lucru, altfel actiunea va fi reprogramată.

Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului, asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervale de timp cât mai reduse cu putință, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru dezinsecția aeriană se va folosi SOLFAC TRIO EC 200, substanță activă CYPERMETHRIN 47,89 g/l (5%), TETRAMETHIN 23,69g/l (2,5%) si PIPERONIL BUTOXID 115,88 g/l (12,5%), omologată de Ministeru lSănătății, aceasta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

După finalizarea acestei activități, de la nivelul solului se va acționa cuPESTSTOP PERM 25 CS, substanță activă PERMETRINĂ 250 g/l (23,6%), urmând a fi aplicată prin pulverizare cu aparate portabile (termonebulizatoare).

Preconizăm că acțiunile terestre se vor încheia pe data de 30.08.2019.

Substanțele folosite pentru dezinsecție sunt omologate și avizate de Ministerul Sănătății Publice.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole