Handbalul sighișorean merită să revină în elită

Sighișorenii își continuă marșul spre Ligă

Echipa de handbal masculin CSM Sighișoara a obținut în antepenultima etapă din faza grupelor victoria care le asigură prima poziție în seria D a Diviziei A. Cu victorii pe linie în acest an, sighișorenii au înregistrat-o pe a noua consecutivă, incluzând-o și pe ultima de la sfârșitul anului. În etapa a XVIII-a a ediției au trecut destul de greu pe teren propriu de una dintre pretendentele la grupele semifinale ale barajului de promovare în Liga Națională, CSM Oradea. Echipa antrenorului Sorin Mureșan avea deja asigurat locul pentru turneul semifinal, dar succesul în fața bihorenilor era necesar pentru a-și păstra avantajul de 7 puncte față de harghitenii de la Szejke Odorheiu Secuiesc, pe care îi vor vizita în penultima etapă. Au câștigat întâlnirea cu două reprize simetrice, ambele încheiate 14-13, deci cu scorul final de 28-16.

Joc și pentru fanii dintr-un oraș al handbalului

Sighișorenii și-au răsplătit cu acest succes și inimoșii suporteri care umple meci de meci tribunele sălii „Radu Voina”. Aceștia își pot lua rămas bun în partida de peste trei săptămâni, când vor întâlni acasă formația Potaissa Turda, dar cu siguranță cei mai fideli o vor însoți pentru a o susține la barajul pentru promovare. Între timp a fost stabilită și sala în care se va disputa acesta. Cele opt echipe calificate în două grupe semifinale a câte 4 se vor confrunta în perioada 2-5 mai, în sala „D.P. Colibași” din Brașov. Primele două din fiecare grupă vor participa la turneul final. În urma acestuia vor promova primele două, iar celelalte vor disputa baraj cu ocupantele locurilor 11-12 în Liga Națională.

După cum se prezintă situația actuală în clasamentele grupelor, se pare că sighișorenii vor avea adversare în grupa semifinală formațiile CSU Galați (loc 2 gr. A), CSM Alexandria (loc 1 gr. B) și Universitatea Craiova (loc 2 gr. C).

Evoluțiile echipei mureșene dau speranțe echipei și municipiului ca această disciplină să revină în prim plan într-un oraș care a dat handbalului românesc nume sonore în disciplina pe care o numim „sport național”, dar pe care conducerea forului de specialitate nu îi oferă ceea ce ar merita. Da, handbalul, singura disciplină dintre sporturile de echipă dintre jocurile sportive care a adus țării titluri supreme.

Post-ul Handbalul sighișorean merită să revină în elită apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul
Fără categorie 78

Alte articole