Hai că s-a trezit prefectul! Din somn

Cu siguranță, puțini știu cine este prefectul județului Galați. Este? Nici nu aveți cum să știți că este atât de absent din peisaj, încât e greu să îl reperezi, darămite să îi mai știi și numele. Noroc cu pesta porcină. Așa am aflat că județul Galați are un prefect în funcție. Și de apropiata campanie electorală, care pare că l-a trezit din somn. Cică azi, zice purtătorul de cuvânt al Prefecturii, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, (hai că i-ați aflat și numele!) a convocat, într-o ședință de lucru toți primarii și directorii acelor unități de învățământ din județul Galați care nu îndeplinesc condițiile pentru avizarea sanitară sau pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.

”La ședința care a avut loc astăzi la Prefectură au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Școlar și ai Direcției de Sănătate Publică astfel încât să se găsească soluții la problemele expuse. 

La această oră, în județul Galați, nu au autorizație sanitară de funcționare 99 de unități de învățământ (din care 18 în mediul urban și 81 în mediul rural), alte 11 unități fiind parțial autorizate (11 în mediul urban, 3 în mediul rural). De asemenea, 29 de unități nu au autorizația de securitate la incendiu. Printre motivele neautorizării se numără: amplasarea gradinițelor la parter de bloc, cubaj și iluminat natural insuficient, dotări sanitare insuficiente, lipsa apei potabile, lipsa apei curente, locații improprii sau degradate etc.”, transmite același purtător de cuvînt al Prefecturii Galați, la fel de ”implicat” în problemele județului ca și șeful său de la Cabinetul 1.

Prefectul județului Galați, Dorin
Otrocol, a cerut tuturor primarilor să remedieze cât mai urgent
neconformitățile astfel încât elevii să înceapă anul școlar în cele mai bune
condiții posibile, iar edilii s-au angajat să depună toate eforturile în acest
sens.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul
Fără categorie 57

Alte articole