Eroul Zilei. Performanță uriașă pentru șase elevi din România la NASA

Sase liceeni de la Colegiul National Sfantul Sava au castigat un concurs NASA la care au participat peste 3.000 de echipe din toata lumea. Adolescentii au proiectat o nava plasata in spatiu, independenta de orice planeta, capabila sa sustina 12.500 de oameni.

”Serendipity” a impresionat juriul format din experti NASA, care au decis ca este cel mai bun proiect si merita sa castige premiul intai, la egalitate cu un grup din India.

Festivitatea de premiere va avea loc in luna iunie, in Arlington, Statele Unite ale Americii, insa o sarcina la fel de dificila ca proiectarea navei spatiale este strangerea de fonduri pentru ca elevii geniali sa poata ajunge la sediul NASA, scrie antena3.ro.

„Am veni fiecare cu idei, apoi le-am combinat. Am vorbit foarte mult despre proiect. Proiectul a durat cam doua luni si jumatate, pana am inceput sa-l punem pe foaie”, a povestit Adela Danescu, membru al echipei.

„Este primul proiect pe care l-am facut si tin sa sustin ca are niste sisteme care sa sustina viata a 12.500 de persoane, iar prin intermediul acestor sisteme sa le ofere aceleasi conditii ca pe Pamant, a precizat Flaviu Cosma.

„Am vrut sa demonstram ca putem si ne-am impartit sarcinile, in functie de preferintele si abilitatile fiecaruia”, a impartasit Ioana Balint.

The post Eroul Zilei. Performanță uriașă pentru șase elevi din România la NASA appeared first on Romania News.

Sursa: news-white.com – vezi articolul
Fără categorie 57

Alte articole