EDUCATIE | Elevii se întorc, luni, la şcoală. Câte săptămâni mai sunt până la vacanţa de vară

Vacanta de Paste e pe sfârşite… Elevii se întorc de luni la şcoală, dar nu pentru mult timp. Cursurile vor dura până pe 14 iunie, când începe vacanța de vară. Însă nu pentru toţi. Unii intră în febra examenelor încă din luna mai.

Elevii de clasele a II-a, a IV-a, a VI-a vor susține în luna mai Evaluarea Națională.

Pentru elevii de clasa a VIII-a , examenele încep în iunie, pe 18 fiind proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 20 iunie proba scrisă la matematică. Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 29 iunie.

În luna iulie, începe admiterea la liceu. Între 3 şi 7 iulie, elevii vor completa opţiune, fişele vor fi apoi verificate, iar pe 12 iulie se va afişa repartizarea computerizată.

Emoţii în luna iulie au şi elevii de clasa a XII-a, care susţin examenul de bacalaureat. După testarea competenţelor lingvistice şi digitale, urmează proba scrisă la limba şi literatura romana, proba scrisa la matematică sau istorie şi proba la alegere a profilului. Rezultatele finale, dupa contestaţii, se vor afişa pe 13 iulie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a pe 7 iunie.

  • Structura anului şcolar 2019 – 2020. Elevii încep şcoala mai devreme cu o săptămână

Cursurile anului şcolar 2019-2020 încep luni, 9 septembrie și sunt dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

Structura anului școlar cuprinde semestrul I (9 septembrie  – 20 decembrie 2019) şi semestrul al II-lea (13 ianuarie – 12 iunie 2020).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

  • vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020)
  • vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020)
  • vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021)

The post EDUCATIE | Elevii se întorc, luni, la şcoală. Câte săptămâni mai sunt până la vacanţa de vară appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole