Comunicat de presă ALDE Dolj: Candidăm pe liste proprii la alegerile europene din 26 mai

Biroul Politic Central al ALDE a decis cu unanimitate de voturi participarea separată de PSD la europarlamentare. De asemenea a adoptat tot cu unanimitate, lista candidaților săi pentru Parlamentul European. La baza acestei liste au stat mai multe criterii legate de experiență și competență în materie de politică și diplomație europeană, cunoașterea unor limbi de circulație internațională, precum și criteriul repartiției echilibrate între regiunile geografice. Este o listă reprezentativă astfel încât toți alegătorii noștri să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta cu adevărat interesele în viitorul Parlament European.
„Mergem pe liste proprii deoarece, ca partid liberal modern, membru al ALDE Europa, ar fi fost dificil să ne transmitem mesajele de pe o listă comună cu PSD, membru al Partidului Socialiștilor Europeni. Mai mult decât atât, tehnic ar fi fost complicat să stabilim o lista comună. Miza noastră este să confirmăm la urne potențialul ilustrat de toate sondajele de opine care ne plasează între 11 și 15%”, susţine vicepreședintele național ALDE, deputatul Ion Cupă.
Apreciem că participarea pe liste separate, la alegerile din 26 mai, nu trebuie să afecteze funcționarea coaliției. Avem un parteneriat cu cei din PSD pentru asigurarea bunei guvernări, pe care vrem să îl ducem la capăt. „ALDE Dolj va desfășura o campanie civilizată în fiecare localitate a județului, cu respectarea tuturor celorlalți competitori.Ținta noastră este să fim la media națională a partidului, ba chiar să o depăşim“, a mai precizat liderul ALDE Dolj.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 112

Alte articole