Clujul susține reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris

După ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că își va dona o parte din salariu pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, autoritățile locale din Cluj au făcut un gest similar. Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat că instituția va aloca 100.000 de lei pentru refacerea lăcașului de cult.

Propunerea a venit din partea vicepreședintelui Vakar Istvan și a fost aprobată de consilierii județeni. „Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ”, a explicat Vakar Istvan în fața colegilor săi.

Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprins de flăcări luni seara, iar incendiul a mistuit acoperișul și unul turnurile bisericii. Deja mai multe companii și personalități din întreaga lume au anunțat că vor dona diverse sume de bani pentru reconstrucția lăcașului de cult, unul dintre simbolurile capitalei franceze.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 101

Alte articole