Cinci comune clujene, parte a unui proiect intercultural transfrontalier

Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France și cu Consiliul Județean Cluj, a organizat joi, 13 iunie, în Sala de Conferințe a stadionului Cluj Arena, conferința de lansare a proiectului „România Remarcabilă”.

Acesta își propune să pună bazele unei reţele transilvănene de localități care utilizează împreună patrimoniul, autenticitatea, tradiţiile și cultura ca motoare ale dezvoltării rurale și regionale, prin intermediul organizării de proiecte economice, gastronomice și artistice dintre cele mai diverse. Proiectul va dezvolta concepte de brand și label de dezvoltare locală, oferind consultanță, expertiză și ajutor atât în atragerea de fonduri nerambursabile, cât și în strategii de acțiune, metode și instrumente. În plus, rețeaua nou creată va facilita legături funcționale între entitățile românești cu cele de profil similar din Franța.

„Momentan, în etapa pilot a proiectului, sunt incluse nu mai puțin de 12 sate și comune din Regiunea Transilvaniei, din care cinci sunt chiar din județul Cluj, respectiv Suatu, Moldovenești, Poieni, Beliș/Smida și Vad. Inițiatorii acestei rețele își propun să o dezvolte în perioada următoare, astfel încât, până în anul 2021, proiectul să înglobeze un număr de circa 40 de membri, modelul urmând să fie, astfel, replicat la nivel național”, au anunțat oficialii Consiliului Județean Cluj.

The post Cinci comune clujene, parte a unui proiect intercultural transfrontalier appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole