Ce produse au încercat deținuții să obțină, ilegal, anul trecut

Telefoanele mobile, drogurile și, nu de puține ori, arme sau alte obiecte interzise sunt confiscate, aproape lunar, în penitenciarele din țară.

Nici Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu nu face rabat de la aceste tentative de fentare a vigilenței celor de la poarta de intrare, dovadă stând numărul produselor interzise găsite atât asupra deținuților, cât și înainte ca acestea să intre în posesia lor.

Conform unui raport de activitate publicat pe site-ul unității de detenție giurgiuvene, numărul telefoanelor mobile descoperite în cadrul sectorului de deţinere – şi confiscate – a fost de 72 telefoane mobile, în scădere față de anul 2017. Dintre acestea, cele mai multe, 58, au fost găsite în posesia deținuților, în timp ce alte 14 telefoane au fost depistate și confiscate înainte de a ajunge la „destinatari”.

Nu au lipsit nici cazurile în care au fost descoperite substanţe psihotrope. Astfel, la Penitenciarul Giurgiu s-au înregistrat un număr de 6 cazuri de descoperire a substanţelor pulverulente ca fiind posibile droguri, 3 înainte de intrarea în posesia deținuților și 3 după intrarea în posesia deținuților, iar cazurile au fost înaintate în vederea continuării cercetărilor, către SCCO Giurgiu. La controlul accesului în locul de deținere și perimetrul locului de deținere, în cursul anului trecut au fost înregistrate un număr de 12 incidente de introducere a obiectelor interzise, din care 8 în Punctele de acces și 4 pe perimetrele de deținere (respectiv obiecte aruncate peste gardul unității).

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul
Fără categorie 92

Alte articole