ABA Olt: Ziua Mondială a Apei 2019 ,,Apă pentru toți“

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătoreşte din 1993, cu scopul aducerii în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a scoate în evidenţă îndatoririle şi responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă, dar şi a cetăţenilor de rând.
În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, Administrația Bazinală de Apă Olt, instituție condusă de ec. Ștefan Prală, organizează în perioada 18-22 martie 2019, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe. Școlarilor și preșcolarilor le vor fi prezentate materiale educative despre accesul la apă și protejarea acesteia.
De asemenea, joi, 21 martie, într-o şedinţă special dedicată Zilei Mondiale a Apei, se reunesc membrii Comitetul de Bazin Olt, reprezentanţi din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, ONG-urilor şi a agenţilor economici din bazinul hidrografic Olt.
La acest eveniment sunt invitați: președintele Consiliului Județean Vâlcea (membru al CB Olt), Constantin Rădulescu, subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău și nu în ultimul rând reprezentanți ai județului în Parlamentul României.
„Apa este sursa vieții pe Pământ și ei îi datorăm existența noastră“.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 77

Alte articole