Apel către partide

Campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai nu a început sub cele mai bune auspicii. Se pare că unii dintre competitori, în absenţa unor viziuni clare despre „Ce vrem de la Europa”, pun miza exclusiv pe campania negativă. Iar alţii de-a dreptul pe campania neagră. În Dolj, încă din prima zi, unele partide, din raţiuni greu de înţeles în 2019, au rupt toate celelalte afişe de pe panouri, lăsându-le doar pe ale lor. Semn de putere sau efect al îngrijorării, asta vom vedea nu peste multă vreme… Nu aşa facem progrese în materie de civilizaţie a democraţiei.
Fac un apel de bună credinţă către toate partidele, către organizaţiile lor din Dolj, să-şi canalizeze energiile pe ceea ce au ele de oferit cetăţenilor. Ca viziune, ca idei, ca proiecte prin care să aducem mai multă Europă bună în România.
Şi aşa va fi o campanie „parazitată” de un referendum care putea avea loc oricând tocmai pentru ca tema lui să fie serios dezbătută. Nu violenţa, fie ea de imagine, verbală, de mesaj, va ajuta la o participare mai mare la vot. Nu contestarea, delegitimarea celuilalt îi va face pe români să-şi formeze o opţiune de vot şi să vină la vot.
Românii au nevoie de mesaje clare, de informaţii corecte, de soluţii la un proiect european mai aproape de viaţa lor, capabil de politici comunitare care să le-o îmbunătăţească în mod evident. Şi într-un orizont de timp acceptabil.
ALDE nu va intra în competiţia delegitimării. ALDE va încerca să prezinte doljenilor, românilor în general, idei în care credem şi pentru care reprezentanţii noştri la Bruxelles se vor bate în viitorul legislativ european imediat după ce vor primi votul de încredere al românilor.
Avem multă treabă pentru a aduce Europa din visele noastre în realitatea de zi cu zi. Și, atenţie, destul de puţin timp la dispoziţie.
Prima idee referitoare la regenerarea proiectului european, în care noi cei din ALDE credem, este ideea unei Europe cu o singură viteză în care dublul standard şi împărţirea în membri de mâna întâi şi mâna a doua trebuie să devină rapid istorie.

Trebuie să fim parteneri egali şi să luăm împreună toate deciziile importante. Doar aşa ne putem apăra răspunzând cum se cuvine provocărilor de securitate. Doar aşa putem negocia parteneriate avantajoase şi putem asigura prosperitate pentru toţi cetăţenii europeni. Deci, şi pentru români!

Deputatul Ion Cupă – preşedintele ALDE Dolj

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 101

Alte articole