Alarmele din Galați sună pe bani mulți

15.000 de lei, atât vom plăti în fiecare lună pentru minutele în care se va face proba tehnică și vor suna cele 50 de alarme din oraș.  Banii vor fi încasați de o firmă privată ce se laudă la capitolul performanțe cu un singur angajat și o cifră de afaceri mult mai mică decât acest contract primit fără licitație de la Primăria Galați.

Ne-am obișnuit ca, o dată pe lună, în intervalul 10 – 11, să fie verificate cele 50 de alarme aeriene din municipiu. Începând din martie, fiecare probă va avea un cost nou, de 15.000 lei/ lunar, după ce administrația locală a decis pe data de 18 februarie să atribuie contractul de ”Servicii de verificări, întrețineri și reparații la 50 sirene electrice de alarmare din sistemul de alarmare publică al mun. Galați”.

Câștigătoarea lucrării este Oportun Electra IMD, o firmă ce nu se poate lăuda cu prea multe. Astfel, conform ultimelor date financiare, publicate de Ministerul Finanțelor pentru anul 2017, societatea are un angajat și o cifră totală de afaceri de 119.673de lei, mult sub nivelul valorii de 150.000 de lei, cât reprezintă contractul cu Primăria Galați.

Este totuși un progres dacă ne gândim că, în anul precedent, firma nu avea nici măcar un angajat.

Așadar, când va mai suna alarma, nu intrați în panică, nu se întâmplă nimic neobișnuit, ne mai zboară doar niște bani din buzunare.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole