Vești bune: Restricţiile pentru creşterea porcilor, ridicate în mai multe localități din județ

Autoritățile veterinare au ridicat restricțiile în 30 de localități din județul Giurgiu, care au fost, în ultimele luni ale anului trecut, afectate de Pesta Porcină Africană. Restricțiile au fost ridicate după ce, în urma analizelor efectuate în ultima lună, s-a confirmat faptul că nu mai există virusul mortal. În alte 10 localități, se mențin restricțiile până la prelevarea probelor de sânge.

Astfel, au fost ridicate restricţiile impuse de evoluția focarelor de boală, pentru următoarele localități: Stoenești, Ianculești, Mirău, Gostinari, Mironești, Crucea de Piatră, Uzunu, Stejaru, Singureni, Crânguri, Hulubești, Cămineasca, Bila, Schitu, Vlașin, Petru Rareș, Valea Bujorului, Herăști, Hotarele, Valea Dragului, Isvoarele, Teiușu, Zboiu, Prundu, Pietrele, Brăniștari, Călugăreni, Comana, Budeni și Mihai Bravu.

Până la prelevarea probelor de sânge din localitățile Grădiștea, Falaștoaca, Colibași, se mențin restricțiile pentru localitățile Colibași, Vlad Țepeș, Grădiștea, Falaștoaca, Câmpurelu, Vărăști, Dobreni, Adunații Copăceni, Varlaam, Mogoșești.

Se mențin restricțiile în focarele de PPA, până la închiderea bolii.

„DSVSA Giurgiu amintește că este interzisă creşterea liberă a porcinelor domestice în vecinătatea fondurilor de vânătoare în scopul evitării contactului cu populaţia de mistreţi, precum și accesul porcilor domestici din exploataţiile nonprofesionale în suprafaţa efectivă a fondurilor de vânătoare.

Totodată, ținând cont de evoluția pestei porcine africane la porcii mistreți în localitățile din zonele afectate unde s-au ridicat restricțiile, târgurile de animale rămân închise și mișcarea animalelor se face cu autorizare din partea D.S.V.S.A. Giurgiu.

În același timp, popularea cu porci se va realiza după stingerea focarelor declarate (exploatații nonprofesionale)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Giurgiu.

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul
Fără categorie 175

Alte articole