Verigeanu, radiografie a cheltuielilor echipei de handbal: „O dublă în Liga Campionilor ne costă 1 miliard”

„Ajungând la nivelul acesta, şi cheltuielile au crescut foarte mut, dar ne descurcăm. Trebuie să mulţumim în primul rând domnului primar, mulţumim consilierilor locali care au aprobat bugetul şi au înţeles că performanţa nu se poate face decât cu bani. Nu sunt bani puţini. Noi, pentru acest an, avem aprobat un buget de circa 1,5 milioane de euro, dar care nu sunt îndeajuns. Restul banilor îl vom aduce noi, conducerea administrativă a clubului: bani din sponsorizări, bilete şi celelalte activităţi care se pot face din activităţile aducătoare de bani. Au crescut şi salariile la jucătoare, e normal, pentru că fac performanţă, joacă la altă clasă. Vor fi trei deplasări care vor costa destul de mult, la Buducnost Podgorica-Muntenegru, la BBM Bietigheim–Germania şi la Brest Bretagne Handball-Franţa. Eu cred că în jur de 1 miliard de lei vechi ne costă o dublă, ar veni în jur de 3 miliarde de lei numai meciurile din toamna acesta, pe lângă celalelate cheltuieli. Apoi, în ianuarie, depinde de ce rezultate avem, dacă mergem mai departe în Champions League vor fi costuri mai mari, sau dacă nu, în cel mai rău caz ajungem în grupurile EHF şi acolo vor mai fi şase partide, cu cheltuielile aferente”, a declarat Verigeanu pentru postul VTV.

Calendarul meciurilor
Handbalistele antrenate de Florentin Pera la SCM se află într-un cantonament de 8 zile la Cheile Grădiştei, iar primul joc de verificare va avea loc la întoarcerea din stagiul de pregătire, pe 19 iulie, la Braşov, cu Corona. Pe 25 şi 27 iulie, campioana va disputa o „dublă” cu Rapidul (la Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea), după care, pe 2-3 august, va organiza un turneu la care vor mai participa SCM Craiova, HC Zalău şi Corona Braşov.
În perioada 8-12 august, SCM Râmnicu Vâlcea va participa la un turneu internaţional în Muntenegru, alături de Buducnost Podgorica (campioana Muntenegrului şi participantă în Champions League), Brest Bretagne Handball (locul 3 în campionatul Franţei şi participantă în Champions League) şi Astrahanochka (locul 5 în Superliga Rusiei). Ultimele două partide de verificare vor fi în compania unor echipe maghiare: pe 16 august la Sânnicolau Mare cu FTC-Rail Cargo Hungaria (vicecampioana Ungariei şi participantă în Champions League) şi pe 17 august la Bekescsaba, cu Békéscsabai Előre NKSE (locul 12 în prima ligă maghiară). Sezonul oficial pentru SCM Râmnicu Vâlcea va începe pe 25 august, când este programată Supercupa României, în care vâlcencele vor întâlni pe CSM Bucureşti.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 66

Alte articole