Ți – ai picat BAC-ul? Așa, și? Au mai făcut-o și alții!

Perioada Bacalaureatului e isterie generală, toate TV-urile naționale transmit în regim de breaking news situația promovabilității. Diverși invitați comentează afectați situația absolvenților care nu și-au făcut temele. Îngrijorare, demisie și pedeapsă sunt cuvintele cheie. După care trece emoția, e vară, e concediu. Scenariul cunoscut din fiecare an. Dar la amărâții ăia care și-au picat BAC-ul, se gândește cineva?

Poate că pentru majoritatea celor care n-au bifat nota minimă izbăvitoare, nu există scuze, poate pentru unii, da. Habar nu am. Dar dincolo de lamentări, cum îi motivezi pe tinerii ăștia? Dincolo de rugul anual pe care sunt urcați. Există și un plan B în afara vânătorii de vrăjitoare!? E ca la fotbal, cum remontezi o echipă care a retrogradat? Și exemplul U e chiar în curtea noastră.

Cei mai odioși îmi par politicienii care abuzează de un astfel de moment. Pe drama de o vară a unor tineri (știu, unii și-o merită că nu au stat cu burta pe carte), se cocoață ca niște ulii amețiți, diverși cu ifose de lideri în partidele lor, indiferent de tabără, că doar puțină publicitate nu strică. Că, altfel, să găsească un mesaj pentru cei care contează în ecuația asta e mai greu. E complicat al naibii să te preocupe cu adevărat tânărul ăla care a greșit dar care, nota bene, are dreptul la recursul din toamnă al BAC-ului. Ei sunt adevărata miză.

Să fim serioși, dacă iei 3 în BAC nu înseamnă că vei ajunge un ratat fără un leu în buzunar. Și o paria a societății. Mă gândesc doar la câți neaveniți cu studii dar fără nicio competență reală populează instituții publice locale și centrale. Așa că acești copii ar avea nevoie să știe că BAC-ul trebuie promovat întrucât e proba că nu ai tocit băncile școlii inutil. Iar în viață poți da de lucruri pe care le-ai învățat în cei 12 ani.

Întâi salvezi, apoi evaluezi situația și în cele din urmă repari. Nu demolezi niște suflete fără drept de recurs.

Și… felicitări celor care au luat acest examen, mai cu seamă elevilor, dascălilor și părinților clujeni!

The post Ți – ai picat BAC-ul? Așa, și? Au mai făcut-o și alții! appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 94

Alte articole