Țara în care studiile și medicina sunt gratuite iar locuințele nu se încuie

Fiecare persoana viseaza sa duca o viata mai buna si sa traiasca intr-o tara moderna. Din acest punct de vedere, Islanda este tara ideala. Aici nu exista arm@ta, energia electrica este gratis, iar oamenii isi incuie rar masinile si casa!

Islanda este o tara insulara nordica aflata intre Atlanticul de Nord si Oceanul Arctic si s-a aflat sub suveranitate daneza pana la 1 decembrie 1918.

Tara a depasit criza din 2008 si si-a revenit spectaculos. In timp ce toate tarile au ajutat bancile care au creat aceasta criza, aici s-a actionat altfel. Toate bancile au devenit nationalizate, iar organizatorii crizei au fost inchisi.

A fost elaborata o noua constitutie orientata pe deplin spre bunastarea poporului. Tarile europene au incercat de mai multe ori sa o influenteze si sa o faca sa traiasca conform regulilor pe care le dicteaza acestea. Marea Britanie si Olanda au amenintat-o cu sanctiuni economice si chiar izolare completa.

FMI a amenintat-o ca nu-i va mai oferi asistenta. Dar Islanda nu a cedat. La momentul actual orice european are motive sa-i invidieze pe locuitorii acestei tari.

In Islanda populatia este de numai 332 529 de persoane. Oamenii au incredere unul in altul, de aceea nu-si incuie masinile sau locuintele, iar copiii pot ramane cateva minute fara supraveghere, in timp ce parintii fac cumparaturi.

Dupa separare sau divort fostii parteneri raman in relatii bune si continua sa comunice, deoarece au prieteni comuni.

Interesant este si faptul ca Islanda nu are niciun local McDonalds. Toate au fost inchise in timpul crizei din 2009 si nu s-au mai deschis.

Preferintele culinare ale islandezilor sunt diferite de ale noastre.

Iata cateva curiozitati despre Islanda:

1. Islandezilor le place foarte mult sa citeasca. Detin, la acest capitol, primul loc in lume.

2. Daca veti cere apa intr-o cafenea sau intr-un restaurant, nu ca trebui sa platiti pentru ea. Va vor oferi apa de la robinet care este foarte buna, deoarece este din izvoarele termale.

3. Daca veti decide sa va schimbati locul de munca, nu veti avea nevoie de o scrisoare de recomandare de la locul de munca anterior. Islandezii au incredere in oameni si nu va vor verifica in niciun fel, scrie fabricatinromania.info.

4. Islanda este singura tara din lume in care se voteaza online.

5. Aceasta tara este considerata drept una foarte conservatoare. Localnicii au o atitudine foarte serioasa fata de casatorie.

6. La momentul actuale este foarte dezvoltat turismul in aceasta tara, numarul de turisti creste in fiecare an si este de 2 ori mai mare decat populatia.

7. In Islanda nu exista arm@ta. Daca vreun cetatean va dori sa faca serviciul militar, se va putea alatura arm@tei norvegiene in baza unui acord intre aceste tari.

8. Toate scolile si alte institutii de invatamant sunt gratuite aici.

9. Nu exista clinici private, deoarece nu este, pur si simplu, nevoie de ele. Spitalele de stat ofera servicii medicale foarte bune.

10. Islanda este una din putinele tari din Europa care foloseste sistemul de termoficare centralizata si oamenii nu platesc pentru acest serviciu.

Islanda se numara printre primele zece tari cu cel mai inalt nivel de trai!

Islanda este o tara mica, dar uimitoare.

The post Țara în care studiile și medicina sunt gratuite iar locuințele nu se încuie appeared first on Romania News.

Sursa: news-white.com – vezi articolul

Alte articole