Senatorul Romulus Bulacu, declarație politică: Viitorul nu sună bine, deloc!

„2018 s-a încheiat apoteotic pentru economia românească. În an de creștere economică, avem un deficit foarte mare făcut prin majorări de salarii şi o datorie externă aproape dublă. Dar veştile proaste nu s-au terminat aici. Ordonanţa 114 din decembrie 2018 privind măsuri fiscal bugetare va crea o undă de şoc, răsturnând reguli de bază în sectoare precum energie, telecomunicaţii, financiar-bancar sau piaţa de capital, care susţin modernizarea economiei şi calitatea vieţii populaţiei. Această ultimă găselniţă va lovi exact în motoarele economiei, accelerând panta descendentă pe care România deja se află de doi ani. Îngreunarea accesului populaţiei şi al IMM-urilor pe piaţa bancară, în contextul diminuării investiţiilor, va falimenta ţara într-un timp foarte scurt. Nu în ultimul rând, reducerea comisionului de administrare a pilonului II de pensii, permiterea retragerii din fond şi impunerea unor cerinţe de capital mai mare vor distruge fondurile celor care au economisit. Ordonanţa 114 va sărăci populaţia şi va mutila întreaga dezvoltare a economiei, în condiţiile în care pieţele internaţionale anunţă o nouă recesiune în viitorul foarte apropiat.
2019. Odată întors din ţările calde, Liviu Dragnea guvernează pe reţeaua de socializare şi scoate noi promisiuni din tolba cu poveşti. “Cu cifrele pe masă, viitorul sună bine!” Care cifre? Creşterea istorică a unui euro, cotat la 4.76 lei? Indicele ROBOR de 3.11? Deficitul bugetar de 3%? Inflaţia de 5%? Explozia de preţuri la utilităţi? România situată pe locul 24 din 28 în UE privind percepţia corupţiei?
Acest an se anunţă extrem de complicat pentru economia ţării. Când piaţa internă simte ecoul devalorizării leului, orice intervenţie devine aproape imposibilă. Dar PSD are o explicaţie- inteligenţa artificială a vinovatului de serviciu –BNR. Din nefericire, singura inteligenţă artificială în toată această tevatură, cred că poate fi admirată chiar în fruntea guvernului.
Viitorul suna bine…pentru cine? Avem un buget mincinos care arată falimentul guvernării PSD-ALDE şi care condamnă România la subdezvoltare. Analizând principalii indicatori ai bugetului și cifrele prezentate de Ministerul Finanțelor Publice şi urzite la aceeaşi masă cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, vedem o rețetă de jefuire a bugetelor locale și o soluție de furt din buzunarele românilor care vor trebui să plătească toate măsurile populiste adoptate în acești ani, prin scumpiri și dobânzi mai mari. Un proiect al alocărilor bugetare, construit pe indicatori falși, denotă doar disperarea celor din guvernarea PSD-ALDE, care cred că nişte cifre ajustate fictiv pot aduce bunăstare sau pot diminua dezechilibre economice majore. Unde sunt finanţările necesare celor 8 spitale regionale sau km de autostradă promişi în programul de guvernare? Nu mai există nici măcar pe foaia de hârtie. PSD şi ALDE au apelat doar la scamatorii care să ascundă ineficienţa şi incompetenţa guvernării, crescând taxele cu mâinile primarilor.
Lipsa de predictibilitate, de transparenţă şi încredere ne vor costa scump şi din păcate, datoriile acumulate în ultimii ani vor cădea pe umerii urmaşilor urmaşilor noştri, cei care vor decide să mai rămână pe aceste meleaguri. Din păcate sunt mulţi cei care trăiesc doar prezentul, ignorând trecutul şi refuzând să privească viitorul. Guvernarea PSD- ALDE a devenit o bombă cu ceas, iar efectele dezastruoase, accelerate de măsurile analfebetismului fiscal, vor apărea mai repede decât a anticipat mediul de afaceri. Viitorul nu sună bine… deloc!”, avertizează senatorul PNL de Vâlcea într-o declarație politică.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul
Fără categorie 84

Alte articole