Senator Roxana-Natalia Pațurcă: execuția bugetară se încadrează în parametrii planificați

Execuția bugetară pe primele șase luni indică un deficit de 1,94% din PIB, un procent chiar mai mic decât nivelul planificat, care era de 1,96% din PIB.Practic deficitul bugetar se încadrează în ținta stabilită pentru primul semestru al anului, iar Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă se află în graficul stabilit pentru acest an.

”România își va respecta cu siguranță angajamentele stabilite prin Tratatul de la Maastricht și va menține deficitul bugetar sub 3% din PIB. Este meritul Guvernului, care, spre deosebire de anii anteriori, când deficitul bugetar creștea considerabil către finalul anului, a planificat totul pentru o distribuție liniară a sarcinii fiscal-bugetare, de-a lungul întregului an”, a declarat senatorul Roxana-Natalia Pațurcă, membru în Comisia de Buget-Finanțe a Senatului.

Datele oficiale sunt optimiste: veniturile la buget sunt cu 12,6% mai mari față de 2018, respectiv 148,6 miliarde lei, încasările din contribuțiile de asigurări sunt mai mari cu 17,1% față de 2018, iar încasările din TVA sunt mai mari cu 12,6 % față de 2018.

În același timp, pentru investiții s-au alocat 12,3 miliarde lei, cu 3,2 miliarde mai mult decât în 2018, iar fondurile atrase de la UE se ridică la 7,6 miliarde de lei în primele șase luni ale anului.

”Sunt semnale clare că economia funcționează, iar modul în care o face se datorează respectării punct cu punct de către actualul Guvern a programului de guvernare care a determinat alegătorii să ne voteze în 2016. Este important ca toți românii să știe că PSD își respectă promisiunile din campania electorală și este la fel de important ca și Opoziția, care inițial a criticat măsurile care au generat creșterea economică, să știe că majorările de salarii și pensii și creșterea gradului de bunăstare socială trebuie să figureze în programul de guvernare al oricărei formațiuni politice”, a concluzionat senatorul Roxana-Natalia Pațurcă.

Post-ul Senator Roxana-Natalia Pațurcă: execuția bugetară se încadrează în parametrii planificați apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 94

Alte articole