Schimbare majoră pentru evaluatori în cadrul examenelor naționale 2024

Corectarea lucrărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 se va realiza exclusiv în centrele de examen. Profesorii nu vor mai avea posibilitatea să evalueze lucrările de acasă, așa cum s-a întâmplat în cazul simulărilor. „Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red), tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare, ca să nu avem diferențe mari între corectori.”, a declarat recent ministrul Educației, Ligia Deca, la TVR Info.

Această măsură vizează „asigurarea unei corectări uniforme și prevenirea problemelor întâmpinate” în cadrul evaluărilor de simulare, iar pentru asta, profesorii vor fi instruiți chiar în ziua examenului, după publicarea subiectelor și a baremelor de corectare. „Imediat după ce se publică baremele și subiectele, se vor face sesiuni de instruire ale evaluatorilor pe subiectul respectiv, cum abordăm fiecare subiect, astfel încât diferențele să fie minime,” a mai menționat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Mai mult de atât, Ligia Deca a promis și o creștere a sumei cu care vor fi plătiți profesorii implicați în desfășurarea examenelor, cu detalii care urmează să fie anunțate în curând. „Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp.”, a declarat Deca.

The post Schimbare majoră pentru evaluatori în cadrul examenelor naționale 2024 first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole