Reactiile principalelor partide care “au pierdut” alegerile la Cluj

După ce au pierdut alegerile europarlamentare în favoarea Alianței 2020 USR PLUS atât la nivelul județului Cluj, cât și în Cluj-Napoca, celelalte partide trag linie și își fac socotelile. Deocamdată, reprezentanții celor două formațiuni care au trecut pragul electoral, PRO România și PMP se declară mulțumiți de rezultate.

Aurelia Cristea, Pro România: ”Scorul obținut de PRO România în prima competiție electorală, la niciun an de la înființare, este ceva ce am prognozat, să trecem de 5%. Este un scor dătător de speranțe pentru un partid progresist, ce îmbină ideile liberale cu cele social-democrate”.

”PMP a obținut un scor istoric la europarlamentare în județul Cluj, 15.710 voturi. Față de ultimele alegeri din 2016 ne-am dublat numărul de voturi. De aceea le mulțumesc tuturor clujenilor care care au mers la vot și au pus ștampila pe Traian Băsescu și PMP. Platforma noastră creștin-democrată va fi reprezentată cu implicare maximă din partea celor doi europarlamentari PMP: Traian Băsescu și Eugen Tomac”, a declarat pentru citynews.ro Cristian Lungu, președinte PMP Cluj.

La randul sau, Daniel Buda, aflat pe listele PNL, le-a mulțumit celor 110.000 de clujeni care au votat cu partidul sau desi recunoaste ca scorul obtinut a fost sub asteptari.

“Votul exprimat pentru PNL ne onorează, dar ne și responsabilizează în egală măsură. Cu toate acestea, nu putem ignora faptul că, din cauza unor cumuli de factori, nu am reuşit să concentrăm un sprijin mai consistent din partea cetăţenilor, care să ne asigure un rezultat și mai mulţumitor la nivelul județului Cluj. Îi asigurăm însă, atât pe clujenii care ne-au susţinut prin vot, mai precis peste 110.000, cât şi pe cei care au avut alte preferinţe electorale, de faptul că echipa PNL, prin reprezentanţii în Parlamentul European, le vom apăra interesele, vom contribui la dezvoltarea României şi ne vom asigura că promisiunile asumate vor fi respectate”, a transmis Daniel Buda prin intermediul retelelor de socializare.

The post Reactiile principalelor partide care “au pierdut” alegerile la Cluj appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 89

Alte articole