Puncte de informare despre investițiile Uniunii Europene

România este membru al Uniunii Europene din 2007, timp în care a avut posibilitatea să se dezvolte cu bani europeni. Cum? Aducând investițiile europene în fiecare comunitate întrucât Uniunea Europeană prin fondurile specifice politicii de coeziune urmărește reducerea decalajelor dintre regiuni. Prin aceste fonduri se adresează tuturor regiunilor și orașelor, sprijinind crearea de locuri de muncă, competitivitatea întreprinderilor, creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții.

Asociația EuroDEMOS continuă campania publică de conștientizare a impactului politicii de coeziune a Uniunii Europene și avantajele pentru România ca stat membru al Uniunii Europene. Astfel, a organizat activități de tip punct de informare în Bacău și Bârlad în prima săptămână a lunii aprilie , în zilele de 6 și respectiv 7 aprilie. Cetățenii au fost informați astfel despre proiectele realizate în comunitățile lor cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune și Fondul Social European. Cetățenii implicați au primit broșuri informative cu date referitoare la fonduri, domeniile de investiții, condiții de eligibilitate, exemple de proiecte de succes etc.

Campania publică de conștientizare va continua în regiunea de Nord-Est, promotorii politicii de coeziune urmând să ajungă și în Piatra Neamț, Suceava și Botoșani.

Pentru persoanele interesate să acceseze mai multe informații despre campanie, politica de coeziune, impactul acesteia sau modalitatea de obținere de fonduri europene a fost dezvoltată pagina proiectului www.cohesionpolicy.com.

Activitățile de tip punct de informare sunt organizate în proiectul ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”, proiect implementat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Sursa: InformatorulMoldovei.ro – vezi articolul
Fără categorie 30

Alte articole