Pro România își prezintă intențiile la Călărași. Conferință de presă 18 aprilie 2019

Partidul Pro România – filiala județeană Călărași  a organizat astăzi  18.04.2019 o Conferință de presă la sediul acesteia din mun. Călărași. Au participat secretarul Executiv Constantin Iacov și Nicolae Bănicioiu. A fost prezentat Răzvan Meseșeanu, noul coordonator al PRO România la Călărași care împreună cu Cosmin Dragomir și Șohan Alexandru va asigura reorganizarea filialei Călărași și alegerile europarlamentare. Totodată au fost prezentate câteva direcții ale strategiei de urmat, viziunea și principale proiecte ale partidului.

Constantin Iacov: 

Proiectul nostru vine dintr-o necesitate socială. Trei sferturi dintre români sunt dezamăgiți de actuala ofertă politică și speriați de instabilitatea și insecuritatea care afectează prezentul și mai ales viitorul.

România se îndreaptă spre 2020 făcând aceleași greșeli care au dus-o în crizele din 2000 și 2010. România are potențial uman, material și geostrategic net superior celui de acum un deceniu. Important este dacă cineva pune la lucru acest potențial.

Până acum, am trăit și am votat numai contra ceva sau cineva. Contra străinilor, contra privatizărilor, contra PSD, contra Năstase, contra Băsescu. Acum se cere să votăm contra ”statului paralel”, a Băncii Naționale, a multinaționalelor sau a tinerilor care nu votează ce trebuie. Ura este singurul subiect al dezbaterilor publice, de la televizor și până în Parlament. Dacă toți sunt contra, noi o sa fim pro.

Noi credem că singura soluție viabilă pe viitor este revenirea elitelor sociale și profesionale în zona deciziei. Niciodată după 1989 România nu a avut la butoane un asemenea festival al mediocrității, al inculturii și al incapacității profesionale.

Răzvan Meseșeanu:

Toți ne dorim ca România să se dezvolte și noi putem să contribuim la asta. Orice firmă care investeste; orice persoană care plătește taxe; orice profesor care educă sau orice medic care vindecă; orice sindicat care își apără membrii și orice ONG care luptă pentru schimbarea situațiilor existente; orice funcționar care trebuie să fie eficient în serviciul public și nu doar obedient față de partidul care guvernează.

Din păcate, opoziția politică este doar opoziție și nu alternativă. Noi nu vrem la guvernare înainte de legitimarea printr-un vot democratic. Prin prezența și activitatea noastră vom forța partidele clasice să sprijine proiectele noastre sau să se ducă în mod rapid spre zona extremă a electoratului captiv. Suntem constienți că există, și în politică la fel ca în sport, galerii de oameni care trăiesc doar pentru credința oarbă în propria echipă și pentru ura față de adversari. Însă cei mai mulți din societate își doresc acele proiecte echilibrate care să asigure stabilitate și predictibilitate în dezvoltare.

Referitor strict la Călăraşi vom realiza o analiză a structurii actuale: unde avem comunităţi în care s-a început munca politică şi ce le trebuie, unde suntem deficitari şi de ce, vom încerca să acoperim toate secţiile de votare cu oameni responsabili, care să înţeleagă foarte clar rolul din ziua votului şi noaptea numărării; vom organiza tot ceea ce înseamnă resursa umană şi materială pentru a avea şanse în lupta cu PSD, PNL şi celelalte forţe politice. Ne vom stabili responsabilităţi, zone şi termene până la care să acoperim misiunile PRO ROMÂNIA CĂLĂRAŞI. Nu ne va fi simplu nici nouă, dar nici adversarilor noştri cu noi, suflându-le în ceafă.

Vom iniţia întâlniri cu militanţii PRO, cu simpatizanţii acestui  partid, cu doritorii unei noi formaţiuni politice la care vor participa şi liderii naţionali Victor Ponta, Corina Cretu sau Mihai Tudose, protagoniştii listei PRO ROMÂNIA pentru Alegerile EUROPARLAMENTARE din 26.05.2019.

Post-ul Pro România își prezintă intențiile la Călărași. Conferință de presă 18 aprilie 2019 apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 63

Alte articole