Primarii din Alianța Vestului se vor întâlni în curând. Sediul și președinția vor fi asigurate de Timișoara

Cei patru edili din Alianța Vestului – Nicolae Robu (Timișoara), Gheorghe Falcă (Arad), Ilie Bolojan (Oradea) și Emil Boc (Cluj-Napoca) urmează să aibă în curând o întâlnire de lucru. Potrivit lui Bolojan, atât sediul, cât și peședinția structurii urmează să fie asigurate de Timișoara.

Informațiile au fost dezvăluite de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care a declarat, miercuri, că „membrii fondatori ai Alianţei Vestului lucrează la un transfer de bune practici şi la pregătirea unor proiecte pentru cele patru oraşe”, potrivit Agerpres.

“Am încheiat toate documentaţiile necesare pentru a vota acest statut. Sediul va fi în municipiul Timişoara, aşa cum s-a convenit, pe strada Libertăţii. Asociaţia va funcţiona ca una de dezvoltare intercomunitară, cele patru oraşe urmând să îşi selecteze o structură operaţională care va fi la Timişoara. Preşedinţia ei va fi asigurată de Timişoara, pentru că dânşii se ocupă de această documentaţie. Sper ca imediat, în cursul lunii iunie, şi celelalte consilii să aprobe acest statut şi astfel devine operaţional într-o lună”, a mai spus Bolojan.

Cei patru edili au semnat în decembrie anul trecut documentului fundamental al alianței, la Timișoara.

„Inițiativa pe care opropunem este anti-birocratică, cu o structură informală, organică, neierarhizată și deschisă. Este o structură pe care sperăm să o adopte și alte comunități din România, de o parte şi de alta a Carpaţilor, care să se coalizeze pe baza unor interese și proiecte comune, și cărora le vom oferi modelele de succes ale colaborării noastre: de la proiectul de digitalizare la care lucrăm acum, la cele de atragere de fonduri europene, de la asocieri între municipii în vederea unor achiziții comune,realizate pentru eficientizarea costurilor, la demersuri și vizite coordonate la Bruxelles”, se arată pe pagina Alianței Vestului.

The post Primarii din Alianța Vestului se vor întâlni în curând. Sediul și președinția vor fi asigurate de Timișoara appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 111

Alte articole