Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Transilvaniei au fost incluse în prestigiosul Ghid Michellin

Muzeul Etnografic
al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituții de cultură subordonate
Consiliului Județean Cluj, au fost evaluate favorabil de către experții Michelin
care au decis să le includă în renumitul ghid, atribuindu-le două stele.  

Astfel, așezămintele muzeale clujene se numără printre cele doar 12 muzee din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei, Ghidul Michelin.

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Anual, numărul celor care trec pragul celor două instituții muzeale clujene
este într-o continuă creștere. În anul 2018, peste 67.000 de vizitatori din
întreaga lume au admirat  valoroasele
exponate găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în timp ce peste 64.000
de persoane au trecut pragul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

În topul alcătuit de specialiștii din domeniu au mai fost cuprinse alte 10 muzee din România: trei din București – Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”; două din Sibiu – Muzeul ASTRA și Muzeul National Brukenthal; două din Sighetul Marmației – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și Muzeul Satului Maramureșean; unul din Baia Mare – Muzeul de Istorie; unul din Constanța – Muzeul de Istorie si Arheologie și unul din Iași – Palatul Culturii, structura care găzduiește, de fapt, patru importante muzee la un loc.

The post Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Transilvaniei au fost incluse în prestigiosul Ghid Michellin appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 17

Alte articole