Motivele demisiei preşedintelui executiv al PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan

Organizaţia PSD Dâmboviţa a fost confiscată de un grup de persoane, promovate de preşedinta Rovana Plumb cu încălcarea statutului, oameni proveniţi din PDL, PNL şi UNPR, oameni care îi ţin sub supraveghere strictă şi îi ameninţă frecvent pe membrii cu ştate vechi în partid! Este concluzia la care am ajuns după ce am ascultat motivele care l-au determinat pe deputatul Corneliu Ştefan să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa:

– Nu se respectă statutul partidului. Ultima abatere de la statut a avut loc în Comitetul Executiv Judeţean de luni, 17 iunie, când s-a suplimentat numărul de vicepreşedinţi PSD Dâmboviţa şi, ca un titlu de recompensă, am promovat coordonatorul de campanie (Nota redacţiei: Andrei Plumb, fiul preşedintei Rovana Plumb) în funcţia de vicepreşedinte, după o campanie în care PSD Dâmboviţa a obţinut cel mai slab scor politic din istoria organizaţiei.

– Plasarea în funcţii cheie şi în poziţii de strategii politice în cadrul PSD Dâmboviţa a unor persoane pe care noi, cei din PSD Dâmboviţa, le-am învins în toate bătăliile politice, oameni care au distrus organizaţiile PDL, PNL, UNPR din judeţul Dâmboviţa.

– Dublarea tuturor structurilor de conducere din cadrul PSD Dâmboviţa, sub stricta îndrumare a echipei de coordonare de campanie.

– Divizarea PSD Dâmboviţa, chiar şi la nivel declarativ, pe zone, pe oameni, pe grupuri de interese, acesta fiind cel mai periculos joc care se putea face pentru destabilizarea PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară.

– Comunicarea în afara partidului, dar şi în partid, nu a existat în această perioadă care s-a scurs de la alegerile din 15 martie.

– Organizarea defectuasă a mitingului în municipiul Târgovişte, fapt pentru care am pierdut un număr semnificativ de voturi. Organizare în care Biroul Permanent nu a fost implicat. Eu, ca preşedinte executiv, nu am ştiut absolut nimic.

– Din rezultatul alegerilor din 26 mai, se pare că noi, cei din PSD Dâmboviţa, nu am înţeles absolut nimic. Dovadă, la ultimul Comitet Executiv de săptămâna aceasta, în care am luat măsuri contrare votului dâmboviţenilor.

– Mare parte din colegii mei, mai ales cei noi, au pierdut contactul cu cetăţeanul. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a mers un minut în campanie. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a coordonat o campanie în viaţa lui.

– S-au format echipe, din interiorul şi din exteriorul partidului, pentru a urmări colegi de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria PSD Dâmboviţa. S-au creat grupuri de presiune care ameninţă primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi chiar şi alte persoane, fără determinare politică la nivelul judeţului nostru. Tot aceste echipe fac discuţii total nestatutare despre proiecte de investiţii din judeţul nostru. Aceste discuţii sunt făcute de oameni care nu au nicio calitate în partidul nostru sau în statul român.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice din cadrul PSD Dâmboviţa!

„Aceste lucruri le-am spus şi în Biroul Permanent Judeţean, a doua zi după alegerile europarlamentare, şi în Comitetul Executiv de acum patru zile, şi în alte întâlniri. Am spus foarte clar unde am fost deficitari, cu ce am greşit şi ce lucruri trebuie să îndreptăm pentru a crea o organizaţie puternică. Dâmboviţenii aşteaptă un Partid Social Democrat aproape de oameni, nu îndepărtat de valorile pe care le avem. PSD Dâmboviţa este al psd-iştilor dâmboviţeni, este al oamenilor, al românilor şi nu voi lăsa niciodată ca PSD Dâmboviţa să fie al unei găşti care vrea să controleze partidul.

Astăzi, 20 iunie 2019, îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa. Rămân membru al PSD Dâmboviţa. Obiectivul meu principal este acela de a lupta, cu toţi PSD-iştii, pentru toate obiectivele de la nivelul judeţului nostru. Fac apel către toţi membrii PSD şi către toţi dâmboviţenii, să fim o echipă serioasă la nivelul PSD Dâmboviţa, o echipă puternică pentru judeţul nostru, care să aibă un singur obiectiv: judeţul Dâmboviţa.

Îmi rezerv dreptul de a comunica opiniei publice tot ceea ce se petrece în cadrul PSD Dâmboviţa şi vă asigur că voi ţine conferinţe de presă, ceea ce nu s-a mai întâmplat demult în cadrul organizaţiei noastre, de la acest pupitru, din sediul de partid, nu din altă parte, ori de câte ori va fi nevoie, în calitatea mea de membru PSD Dâmboviţa de 18 ani, membru care am plecat de jos şi mă mândresc cu această calitate: de la lipit de afişe, simplu membru, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, secretar general, ăpreşedinte al Organizaţiei de Tineret, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, vicepreşedinte al organizaţiei de seniori, preşedinte executiv până astăzi.

Împreună cu primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi, nu în ultimul rând, cu toţi colegii care îşi doresc acest lucru, voi construi, de astăzi, o echipă puternică pentru PSD Dâmboviţa şi, nu în ultimul rând, pentru toţi dâmboviţenii.

Împreună cu toţi aleşii locali care vor dezvoltarea acestui judeţ, vom continua proiectele de dezvoltare la nivelul judeţului Dâmboviţa şi vă asigur că vom identifica şi alte proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul nostru.

Transmit tuturor colegilor din PSD să pună în practică cât mai repede ideea desprinsă la ultimul Comitet Executiv al PSD Dâmboviţa, de organizare a unei conferinţe judeţene de alegeri, pentru a salva cea mai puternică organizaţie a PSD.

Nu voi mai tolera acţiunile toxice, neconforme cu valorile democraţiei din cadrul PSD Dâmboviţa, împotriva membrilor PSD, acţiuni care încalcă principiul unităţii unui partid politic”, a spus deputatul Corneliu Ştefan.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul
Fără categorie 76

Alte articole