Mașinile complet electrice vor fi scutite de plata taxei în parcările publice

Primăria Municipiului Iași a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local care privește exceptarea de la plata taxei de parcare în parcările a mașinilor complet electrice. Potrivit prevederilor proiectului, se propune acordarea acestui beneficiu pentru o perioadă de 60 de luni.

Pe de altă parte, se va interzice ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat mașinilor complet electrice și care este semnalizat corespunzător. În caz contrar se va dispune sancționarea cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 lei, iar contravenientul va achita în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor jumătate din minimul amenzii, agentul constatator făcând mențiunea despre această posibilitate în procesul verbal.

„Prin măsura de exceptare de la plata taxei de parcare în parcările publice cu plată de pe raza Municipiului Iași a mașinilor complet electrice intenționăm să încurajăm achiziția de mijloace de transport ecologice pentru a reducere emisiile nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător. Masinile cu ardere internă (clasice) produc poluare pe toată durata funcționării lor, atât în fabricare, în alimentare, cât și în operare. Mașinile electrice s-au dovedit a fi unul din factorii cheie pentru o evoluție sănătoasă, mai ales când folosesc un sistem de regenerare al energiei. Luând în considerare faptul că un procent semnificativ din poluarea cu monoxid de carbon provine din sectorul transporturilor, pe termen lung se poate realiza o reducere semnificativă a poluării prin folosirea mașinilor electrice”, se arată în conținutul proiectului de hotărâre.

Numărul locurilor de parcare alocate mașinilor complet electrice în parcările publice cu plată de pe raza Municipiului Iași nu va depăși 2% din numărul total al locurilor de parcare cu plată de pe raza Municipiului Iași.

The post Mașinile complet electrice vor fi scutite de plata taxei în parcările publice appeared first on Curierul de Iasi.

Sursa: curentul-iasi.ro – vezi articolul
Fără categorie 115

Alte articole