Drept la replică: Judecătoria Cluj-Napoca cere respectarea prezumției de nevinovăție și independența justiției în cazul condamnării Adelei Golea

Pentru o corectă informare a opiniei publice, cu respectarea prezumpției de nevinovăție și a independenței justiției, Judecătoria Cluj-Napoca precizează următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 10.04.2017, înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub nr 8158/211/2017, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Golea Adela pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului în formă continuată, prev. de art. 47 din C. pen., rap la art. 269 alin (1) din C. pen., cu aplicarea art.35 alin. (1) din C. pen, și instigare la abuz în serviciu în formă continuată, prev. de art. 47 din C. pen, rap. la art. 297 alin. (1) din C. pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) din C. pen., ambele în condițiile art. 38 alin. (2) din C. pen., reținându-se următoarele acuzații:

În calitate de medic-șef UPU-SMURD Cluj-Napoca, a determinat-o pe asistenta medicală B.T.H. ca, la data de 22.10.2016, în calitate de persoană responsabilă de recoltarea probelor biologice de la șoferi la solicitarea poliției, să refuze recoltarea de probe de la martorii C.I.D. și N.D., fapt ce a dus la imposibilitatea tragerii la răspundere penală a celor doi șoferi , deși aceștia au condus autoturisme pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

În legătură cu articolele din presă care fac referire la un posibil abuz din partea judecătorilor, Judecătoria transmite că doar instanța de control judiciar se poate pronunța asupra eventualelor motive de nelegalitate sau netemeinicie care s-ai invoca asupra hotărârii de fond. Întregul document poate fi consultat aici:

The post Drept la replică: Judecătoria Cluj-Napoca cere respectarea prezumției de nevinovăție și independența justiției în cazul condamnării Adelei Golea appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul
Fără categorie 106

Alte articole